reede, 4. oktoober 2019

Õpetajate päev


Juba teist aastat järjest on selle aasta 9.klassil au viia läbi Are Koolis õpetajate päeva, sel aastal küll vaid oma jõududega.
Eestis tähistatakse seda päeva 5. oktoobril, mille UNESCO kuulutas 1994.aastal rahvusvaheliseks õpetajate päevaks. Küll aga Eesti koolides tähistatud õpetajate päeva juba ka varem, alates 1960ndatest aastatest, kuid varem oli see oktoobri esimesel pühapäeval ning koolides pidutseti sellele eelneval reedel. Sel aastal 4.oktoober oligi just see reede, mil lasime algul oma õpetajatel särada ning pärast puhata, sest neid ootas eest sõit Tallinnasse KGB muuseum- teatrisse.
Hommikul oligi kooli saali  kenasti istuma sättinud kogu koolipere ja armsad õpetajad, kes ei teadnud siis  veel, milline tuleproov neid ees ootab. Kaheksa pikka kooliaastat on õpetajad  meile tarkust  ja oskusi jaganud, siis sel hommikul soovisime  teada, kas nad ikka meid mõistavad ja oma kolleege tunnevad.
Selleks oli meil ette valmistatud üks mäng:  algul  palusime moodustada kaks võistkonda, kus mõlemas  neli julget õpetajat. Perekond Algharidusse kuulusid õpetajad Aive, Kristi, Marge ja Toomas (nemad  annavad tunde 1.-4.klassile) ja võistkonda perekond Põhiharidusse siis õpetajad Mairo, Leelo, Eveli ja Tiiu (nemad annavad tunde II ja III kooliastmes).
Eelmise õppeaasta lõpul, kevadel   käisime mööda koolimaja ja esitasime küsimusi  100 õpilasele, kes õppisid sel ajal 1. kuni 8.klassis. Vastustest   panime kokku pingerea. Kas kõik lapsed just küsimusest õigesti aru said, ei oska kindlalt vastata, aga sellised need   pingeread tulid.Õpetajate ülesanne oli vastavalt siis arvata ära, millised olid õpilaste populaarsemad vastused.Mäng oli kõigile tuttav Rooside Sõda.
Võistluse võitis ülekaalukalt perekond Algharidus. Auhinnaks oli mõlemale võistkonnale kohaliku nõia poolt valmistatud terviseamps.


Kõik õpetajad said kingiks roosi ja õpetaja Eveli hoolsal juhtimisel tüdrukute meisterdatud kingitused- silmasidemed.  Need  olid küllaltki tähendusrikkad kingitused: õpetaja ametis on vaja vahel silmad kinni pigistada- ei ole vaja alati kõike märgata ja neile reageerida. Vahel võiksid õpetajad  lihtsalt silmad kinni panna ja  tukkuda, näiteks kontrolltöö ajal. Aga kindlasti on  vaja välja magada, et uuel tööpäeval oleksid nad  rõõmsad ja rõõsad. Need unemaskid olid erinevate nägudega, iseloomustamaks natuke õpetajaid.
Peale seda said sõna veel huvikeskuse juhataja Vilja, kes andis auhindu maal elamise päevast osavõtnutele, ning  üksteist õnnitlevad õpetajad.
Kõige lõpus oli aga suur üllatus, kui lauluviisi võtsid üles õpetajad ise.

Edasi jätkus õpilastel koolipäev  kolm ainetunniga,  kus  proovis pedagoogiametit 9.klass.
Tuli välja, nagu tuli.
Aike, Ketlin, Kaisa, Triinu, Leho, Markus, Heinar, Endri ja Rauno




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar