kolmapäev, 16. märts 2016

Õppekäik Kurgjale 16.03.



Kohale jõudes ootas meid ees tore õpetaja Katrin, kes alguses kohe jagas lapsed kolme rühma, palus käed puhtaks pesta ja põlled ette siduda.


Siis selgus, et algab kokkamise tund. Igal rühmal olid vajalikud toiduained laual ning ülesandeks oli  kaerahelbeküpsiste tegemine.

Esmalt oli retsepti järgi vaja või vahustada suhkruga, aga kohe ka saadi aru, et võid polegi. Laual oli hoopis rõõsk koor, mis ise oma käte rammu ja osavusega tuli võiks lüüa.





Siis aga rääkis giid vanade eestlaste toidulauast, toidust  ja söögikommetest.



Edasi panime riidesse  ning läksime uudistama veski tööd ning laudaelanikke.









Siis läksime lõunale. Enne aga valisime endi seast peremehe ja perenaise, sulased ja lapsed. Muuseumiõpetaja rääkis lauakommetest. Selleks ajaks olid valmis ka meie küpsised.




Peale sööki olid võistlusmängud.




Tagasiteel peatusime ka Jakobsoni perekalmistul.
Kaasa saime  tööraamatud, mida täidame ajalootunnis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar