reede, 13. aprill 2018

Teadusfestivalil Tartus ERMis 12.aprill

Juhtkirjas oli öeldud, et õpilaste teadusfestival on pidu kõikidele teadushuvilistele – lastele ja õpilastele, õpetajatele ja lastevanematele. Käisime meiegi huvilistega seda pidu kaemas.

FESTIVALIL


  • Esinesid stendiettekannetega  õpilaste teadustööde riikliku konkursi parimad, kelle hulgast valiti välja riiklike preemiate ja eriauhindade saajad, mida annavad välja erinevad asutused. Ka külastajad said sõna sekka öelda ja oma lemmiku valida!
    Kõigi konkursile esitatud tööde kokkuvõtted leiab kogumikust: “Õpilaste teadustööde riikliku konkursi kogumik 2018“. Nii oli pea sada uurimustööd kirjas stendidel ning iga stendi all ootamas inimene, kelle käest sai soovi korral töö kohta juurde küsida.
  • Sai vaadata, mida põnevat teavad ja on uurinud algklasside lapsed. Mitmeski boksis oli võimalik katsetel osaleda.
  • Et koolipäev asjata ei oleks ning ikka õppetöö ka festivalil käiks, siis väikestel külastajatel  olid  käes töölehed  ning nad üritasid leida erinevatele küsimustele vastuseid. 
  • Võimalus oli osaleda töötubades. 7.klass oli varasemalt registreerinud parasiitide töötuppa ning  kuulasid auditooriumis loengut solkmete ja teiste parasiitide hingeelust. :)
  • Keda aga kõik see ei paelunud, võis  väikese piletiraha eest teha tiiru peal  ERMi erinevatel näitustel.
Kokkuvõttes  võiks öelda, et esmamulje oli pelutav- majja astudes  võttis vastu rahvamass, meeletu sigimine- sagimine- alguses ei saanud arugi, mis toimub. Kui aga käepaelad juba kätte sai, siis olid  ka ürituse põhimõtted selged ning kel  tahtmist  ning huvi piisavalt oli,  sai näha, mida kõike Eesti õpilased uurivad ning esimeseks teadustööks vormistavad.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar